ACCELL GROUP BUNDELT HAAR KRACHTEN

Hoe geven we onze dochtermaatschappijen het inzicht dat we door het bundelen van onze krachten de productieketen efficiënter maken zonder dat we daarbij voorbij gaan aan ieders eigenheid?

Context

Accell Group is een internationale organisatie die verschillende merken fietsen produceert. De organisatie bestaat uit verschillende dochtermaatschappijen met ieder een eigen visie en werkproces. De markt wordt verstoord door online initiatieven. Om deze ontwikkelingen een stap voor te blijven is het nodig om de productieketen te optimaliseren en verbeteren met als uitgangspunt: Generiek waar nodig en uniek waar het kan. Om de transitie door te voeren was het noodzakelijk dat de Board of Directors en de Managing Directors zich bewust werden van de urgentie van de verandering.

Accell Paceline

Aanpak

InContext heeft een grote verscheidenheid aan medewerkers geïnterviewd om de processen in de gehele organisatie en bij de dochtermaatschappijen in kaart te brengen. Vervolgens is de business simulatie Paceline ontwikkeld waarin verschillende rollen, situaties en uitdagingen uit de praktijk terugkomen.

Paceline 6 meeting

Resultaat

De business simulatie Paceline biedt inzicht in de belangrijkste punten waarop de productieketen geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast creëert de simulatie bewustzijn van de voordelen en randvoorwaarden voor organisatiebrede samenwerking en optimalisatie. Nadat de Board of Directors en de Managing Directors de simulatie hadden gespeeld is de simulatie verder uitgerold in de gehele organisatie.

“De boodschap van de simulatie was geen populair bericht en de reacties varieerden; enthousiasme, weerstand, twijfels, angst en gretigheid. Alles was aanwezig. Desondanks dook iedereen in het spel. Het was verhelderend om te zien hoe mensen de boodschap van verandering op zichzelf betrokken.”

Jeroen Both, CSCO

Meer informatie?

Medewerker Karin

Contact:
Karin Vrij

Mail mij via:
info@incontext.nl

Telefoon:
+31 35 628 68 48