Organisatiecultuur

Verbeter de organisatiecultuur

Cultuur is voor elke organisatie voorwaardelijk voor productiviteit, innovatie, verbinding en werkplezier. Omgekeerd is het net zo goed waar: een cultuur die niet werkt belemmert de organisatie om doelen te behalen en vooruit te komen. Bovendien kan het een energy drain zijn, wat ten koste gaat van motivatie en toewijding.

Dat is de reden dat cultuur een topprioriteit en dagelijks aandachtspunt van iedere leider moet zijn, zeker bij organisatieverandering of bij een nieuwe samenwerking. Echter, cultuur is ongrijpbaar: je kunt het niet beetpakken, uitrekenen of inkopen. Hoe vind je de knoppen om aan te draaien om je cultuur aan te passen of te versterken?

InContext is gespecialiseerd in het tastbaar maken, simplificeren en beïnvloeden van organisatiecultuur, om daarmee problemen op te lossen en succes te versterken.

Wij gaan graag met u in gesprek om de cultuur in het team of de organisatie te concretiseren en positief te beïnvloeden. We kunnen u, als partner, helpen in de cultuurverandering met praktische interventies en tools, zowel klein als groot, die bijdragen aan de gewenste positieve, productieve en gezonde cultuur.

Deze tijd dwingt teams om na te denken over hun ontwikkeling. Welk leiderschap hebben we nodig, hoe werken we met elkaar samen en hoe ontwikkelen we vertrouwen? In de whitepaper gaan wij in op verschillende soorten teams en de daarbij behorende kenmerken. 

Organisatiecultuur