Onboarding

Onvergetelijke inhoudelijke kickstart

Samen met InContext kan je ervoor zorgen dat jouw medewerkers vanaf dag 1 al intensief wegwijs gemaakt worden in de organisatie. Dat ze een inhoudelijke kickstart maken, de waarden van de organisatie leren kennen en snel contact maken met hun nieuwe collega’s.

Iedereen binnen de organisatie heeft dan dezelfde start, dat zorgt voor eenheid en verkort het inwerktraject. Wij kunnen je helpen dit effect te bewerkstelligen door middel van een state-of-the-art onboarding programma.

 

Flexibele programma’s

Een onboarding programma is nooit af. Veranderingen binnen jouw organisatie of in de maatschappij, gecombineerd met inzichten uit eerdere edities kunnen ertoe leiden dat de onboarding veranderd, geoptimaliseerd of bijgeschaafd dient te worden.

Wij optimaliseren onze eigen programma’s, maar kunnen ook bijdragen door jouw bestaande onboarding te updaten.

 

Ontwikkelen, organiseren, faciliteren

InContext richt zich al 25 jaar lang op het creëren van ervaringen die een verandering teweegbrengen in de manier waarop mensen zich gedragen, werken en hun omgeving waarnemen.

Deze ervaringen, in combinatie met slim nadenken, creativiteit en enthousiasme, zetten wij in om een onconventionele onboarding te ontwikkelen.

InContext kan je op verschillende manieren helpen bij het aanbieden van een succesvolle en onvergetelijke onboarding voor jouw medewerkers.

  Faciliteren

    • Onze consultants en facilitators begeleiden de (groepen) nieuwe medewerkers door het programma, voelen de dynamiek aan en geven professionele feedback en adviezen. Ze zijn in staat om de groepsdynamiek aan te voelen en zo nodig te beïnvloeden.
    • Daarnaast hebben wij veel ervaring met het ontwikkelen en geven van Train-the-trainer sessies. Wij kunnen interne trainers en projectmanagers opleiden en coachen zodat jouw eigen medewerkers de onboarding uit kunnen voeren.
    • Dit kan ook geleidelijk gaan: bij een (bijvoorbeeld maandelijks) terugkerende onboarding dragen wij steeds meer over aan jouw interne trainers en projectmanagers, waardoor je de onboarding uiteindelijk zelfstandig uit kunt voeren.

  Ontwikkelen en organiseren

    • Wij managen het programma, van ontwerp tot en met de uitvoering.
    • Wij staan voor onboarding programma’s met een perfecte balans tussen inhoud, actie, reflectie, oefening en een onvergetelijke ‘WOW-ervaring’.
    • Inspirerende locaties, inventieve en state-of-the-art interventies, outdoor en indoor, professionele begeleiding, rake observaties en feedback.

  “Ik wil jullie heel erg bedanken. Soms kan de introductie bij een bedrijf een beetje stijve materie zijn. Daar was ik wel bang voor aan het begin van de onboarding. Jullie brachten het echt goed, met de juiste hoeveelheid dynamiek, humor en uitdaging.”

  Deelnemer Onboardingprogramma

  Drie niveaus van onboarding

  01. Functie & inhoud

  Het snel en eenduidig up & running krijgen van nieuwe medewerkers.

  De focus ligt voornamelijk op inhoud: processen, kennis, afdelingen, etc.

  Onmisbaar voor groeiende organisaties die nieuwe medewerkers sneller willen inwerken.

  02. Verbinding en betrokkenheid

  Het verbinden van medewerkers met de visie, strategie, waarden en ‘why’ van de organisatie.

  Kennismaking met de mensen van jouw organisatie.

  Een pré als het gaat om het aantrekken en behouden van millennials.

  03. Verlengen & verdiepen

  Managers binnen jouw organisatie helpen om naadloos aan te sluiten bij de onboarding.

  Saamhorigheid creëren tussen de verschillende lagen van de organisatie.

  Een onvergetelijke gezamenlijke ervaring creëren die zorgt voor één geluid vanuit alle medewerkers.