LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

Leaders & Change

Organisaties in verandering hebben behoefte aan krachtige leiders: mensen met een stevig innerlijk kompas, die hun omgeving inspireren met een nieuwe visie en ideeën, die voorleven hoe je ‘het juiste doet’ op de momenten dat het spannend wordt en anderen ondersteunen om hetzelfde te doen.

Bij InContext geloven we dat iedereen potentieel heeft om bij te dragen aan de positieve beweging in hun organisatie. Je hoeft niet te wachten tot er woorden als ‘board member’, ‘manager’ of ‘Business Unit Leader’ in je functietitel verschijnen om als leider op te staan.

Wat nodig is, is de bereidheid om te werken aan de eigen ontwikkeling om vol zelfvertrouwen steeds moeilijkere uitdagingen aan te kunnen gaan. Het draait om eerlijke feedback geven en vragen, moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken, dienstbaar zijn aan de organisatie en haar mensen en om iedereen op een betekenisvolle manier te betrekken en includeren. Klik hier om meer te lezen over onze visie op leiderschap.

Beweging leidt tot resultaat

InContext helpt leiders op elk organisatieniveau om in beweging te komen. Deze beweging vindt echter niet plaats in een vacuüm. Deelnemers zetten anderen aan om ook in beweging te komen daar waar het een verschil maakt: op de werkvloer.

Dat zorgt dat de strategie, missie & visie, het proces of de doorgevoerde verbetering impact maakt op andere mensen én de organisatie als geheel. Of er nu business cases worden opgelost, teams beter gaan functioneren, waarden worden doorleefd of mensen in staat zijn om grotere verantwoordelijkheden te dragen.

Ons aanbod:

Maatwerk programma’s

Het enige zekere bij transformaties is dat ze met veel onzekerheid gepaard gaan. Binnen onze maatwerk programma’s houden we hiermee rekening. We werken nauw samen met opdrachtgevers om met de inhoud en timing van interventies feilloos aan te sluiten op thema’s en vraagstukken die spelen binnen de doelgroep.

01

Bewezen programma’s

Binnen onze bewezen concepten ontwikkelen we medewerkers die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière: voor new-hires tot C-level executives. Door het aanreiken van kennis, vergroten van het zelfbewustzijn en werken aan persoonlijke leiderschapsvaardigheden en -gedragingen.

02

Aanvullen van vaardigheden

Effectieve leiders zijn in staat zich aan te passen op de behoeftes van anderen. Het verder ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van effectief communiceren, feedback geven, beïnvloeden zonder macht en omgaan met weerstand of emoties zijn enkele van de vaardigheden die we leiders helpen te ontwikkelen. Hierdoor vergroten zij hun keuzepalet en daarmee stijlflexibiliteit.

03

Instrumenten voor interventies

Onze generieke tools & instrumenten bieden de mogelijkheid om in korte tijd veel te bereiken. Vergroot je kennis door onze boeken te lezen, krijg inzicht in voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen met Facet5, of verbeter teamprestaties met LinkXs of Team Flow Index. Deze oplossingen kunnen eenmalig worden ingezet als interventie of onderdeel zijn van een groter programma.

04

Onze aanpak

Gedurende de afgelopen 25 jaar hebben we veel ervaring opgedaan op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Maar ook wij blijven onszelf graag ontwikkelen; methodieken zijn niet leidend, onze aanpak niet in beton gegoten. We zijn flexibel en houden van een open blik.

Voordat we beginnen luisteren we naar het verhaal van de organisatie. Zo leren we elkaar kennen en begrijpen. Door de organisatiecontext te verwerken in de interventies die we ontwikkelen, vergroten we het leerrendement en de ROI. Zo faciliteren onze consultants tijdens de programma’s al de transfer van inzicht naar praktische toepasbaarheid.

“InContext doorziet het systeem en laat deelnemers ervaren dat zij zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen om beweging in de organisatie te creëren.”

Selma de Ridder – Global Talent Manager Damen Shipyards

Leiderschap ontwikkelen?

Contact:
Jeroen Van Berkom

Email mij via:
info@incontext.nl

Telefoon:
+31 35 628 68 48