In welk type team werk jij?

Jouw type team is een 'operational excellence team'

Een 'operational excellence team' draait om efficiency, dus optimale productiviteit tegen de laagste kosten. De teamleden zijn van elkaar afhankelijk voor het behalen van resultaten.

Het hebben en dragen van gezamenlijke doelen is belangrijk, evenals intensieve samenwerking en voortdurende verbetering. Een goede teamleider coacht en steunt, maar weet ook wanneer zij het aan het team moet overlaten.

De sterke onderlinge afhankelijkheid is een bron van knelpunten. Eén zwakke schakel kan het team schaden. 

Dergelijke teams stoeien dan ook vaak met het dilemma tussen confronteren en de sfeer goed houden. Het behouden van motivatie en energie over langere tijd is ook een uitdaging.

Verschillende uitdagingen, verschillende teams

Inderdaad er zijn verschillende soorten teams! Logisch, want teams doen uiteenlopende dingen in sterk verschillende omgevingen. 

Er is dan ook niet een oplossing. Er zijn fundamentele verschillen tussen teams. Wat werkt voor het ene team, kan vergif zijn voor het andere team. 

Schermafbeelding-2018-06-08-om-12.56.44.png#asset:1562

Wat de juiste benadering is om je team op het volgende niveau te brengen is sterk afhankelijk van de uitdagingen waar het team voor staat. In welke omgeving het opereert en wat de business doelstellingen zijn.

De volgende vraag is wil je je team leuker of productiever maken of dat je heel tevreden bent over je team en wil je weten wat de succesfactoren zijn?

Hoe nu verder?

01

Team analyse

Onze analyse tool Team Flow Index heeft een specifieke benchmark voor jouw soort team!
Samen met je team kan je snel en gemakkelijk vaststellen waar de sterken en verbeterpunten liggen en een roadmap maken om naar het next level te komen. Naar Team Flow Index.

02

Team ontwikkeling

Het vormen en ontwikkelen van succesvolle teams is een van de sleutels tot het realiseren van bijzondere resultaten. 
Dat is een uitdaging, maar als het lukt is er veel meer mogelijk. InContext helpt teams en hun leiders om het onmogelijke mogelijk te maken. Lees verder over onze aanpak.

03

Een vrijblijvend gesprek

Graag vertellen wij u meer over wat er mogelijk is met impactvolle team ontwikkeling.
Neem vrijblijvend contact met ons op op 035 - 6286848 of mail ons op info@incontext.nl