In welk type team werk jij?

Jouw type team is een innovatie team

Bij innovatie teams draait het om creativiteit, vernieuwing, lef en het bouwen van iets dat niet eerder voor mogelijk werd gehouden. Lid zijn van een dergelijk team vraagt maximaal commitment, maar levert als het goed is heel veel succes en energie op. 

Innovatie teams draaien op een vlijmscherpe visie, waar alle teamleden voor warmlopen. Deze teams hebben enorme drive en commitment nodig van alle leden, die elkaar ook nog eens blind moeten kunnen vertrouwen. Daarnaast hebben dergelijke teams veel discipline nodig om de focus te houden en concrete resultaten op te leveren. 

Knelpunten in innovatie teams kunnen voortkomen uit de vertaalslag van dromen naar de realiteit. uiteindelijk is praktische daadkracht nodig en niet in alle teams aanwezig. Waar kritische kennis en en ervaring in innovatie teams ontbreken, kunnen concrete resultaten te lang uitblijven. 

Wie mooie dromen kan koppelen aan discipline, daadkracht en realiteitszin, kan een top innovatie neerzetten. 

Verschillende uitdagingen, verschillende teams

Inderdaad er zijn verschillende soorten teams! Logisch, want teams doen uiteenlopende dingen in sterk verschillende omgevingen. 

Er is dan ook niet een oplossing. Er zijn fundamentele verschillen tussen teams. Wat werkt voor het ene team, kan vergif zijn voor het andere team. 

Schermafbeelding-2018-06-08-om-12.56.33.png#asset:1564

Wat de juiste benadering is om je team op het volgende niveau te brengen is sterk afhankelijk van de uitdagingen waar het team voor staat. In welke omgeving het opereert en wat de business doelstellingen zijn.

De volgende vraag is wil je je team leuker of productiever maken of dat je heel tevreden bent over je team en wil je weten wat de succesfactoren zijn?

Hoe nu verder?

01

Team analyse

Onze analyse tool Team Flow Index heeft een specifieke benchmark voor jouw soort team!
Samen met je team kan je snel en gemakkelijk vaststellen waar de sterken en verbeterpunten liggen en een roadmap maken om naar het next level te komen. Naar Team Flow Index.

02

Team ontwikkeling

Het vormen en ontwikkelen van succesvolle teams is een van de sleutels tot het realiseren van bijzondere resultaten. 
Dat is een uitdaging, maar als het lukt is er veel meer mogelijk. InContext helpt teams en hun leiders om het onmogelijke mogelijk te maken. Lees verder over onze aanpak.

03

Een vrijblijvend gesprek

Graag vertellen wij u meer over wat er mogelijk is met impactvolle team ontwikkeling.
Neem vrijblijvend contact met ons op op 035 - 6286848 of mail ons op info@incontext.nl