5 | Angst of liefde

Thomas Benedict
Reflectieve capaciteit is een belangrijk onderdeel van goed functionerend leiderschap evenals een zekere onafhankelijkheid in het denken. Leiderschap vraagt om bereidheid om niet de bestaande kaders als uitgangspunt te nemen. Je bent als leider verantwoordelijk voor hoe het is, maar je bent ook als leider verantwoordelijk voor hoe het nog beter kan.Thomas Benedict in gesprek met Herman Wijffels in de Zoektocht naar Leiderschap (5/5).
Play

"Eén van de vragen die ik in de loop van de tijd ook mezelf heb leren stellen, is: doe ik nu iets uit angst of doe ik het uit liefde?"
Herman Wijffels

5 afleveringen

In deze serie voert Thomas Benedict (InContext) diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap. 

Hoe gaan leiders om met de druk om het bedrijf op koers te houden, maar ook een goed voorbeeld te willen neerzetten. Veranderingen te initiëren vanuit creativiteit, initiatief, verbinding en bezieling. Wat is de 'Plicht van de Leider’ naar het bedrijf, zichzelf en de toekomst? 

Thomas Benedict, onderzoekt deze vragen tijdens een wandeltocht in Schotland. Het land van schrijver, moraalfilosoof Adam Smith, de vader van de moderne economie. 

(regie: Rudolf Spoor; productie: Rob Vermaas)

Zoektocht naar Leiderschap

Ontmoet: Thomas Benedict
Zoektocht naar Leiderschap
Want to know more?