4 | Belofte en opdracht

Thomas Benedict
Wat zou een leider in zijn zoektocht moeten doen? Het luisteren naar de eigen stem. Het zoeken van de context waarbinnen je ook het gevoel hebt dat je gelukkig kan zijn, je authenticiteit bewaren, je vrije denken handhaven en daarnaar kiezen. En toch soms ook stevig staan voor waar je in gelooft. En ook de moed hebben om dat tegen de heersende stroom in te kunnen doen, als het nodig is. Thomas Benedict in gesprek met Herman Wijffels in de Zoektocht naar Leiderschap (4/5).
Play

“....bij de Wereldbank en daar was dus eigenlijk de keuze die ik moest maken - ook voor mezelf - ga ik hier de Poulain van meneer Bush en meneer Cheney te lijf binnen die Wereldbank? Dat was nogal een stevige keuze die ik moest maken en een tamelijk solitair gevecht wat ik moest aangaan. Toen heb ik de keus gemaakt: dat doe ik maar”.
Herman Wijffels

5 afleveringen

In deze serie voert Thomas Benedict (InContext) diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap. 

Hoe gaan leiders om met de druk om het bedrijf op koers te houden, maar ook een goed voorbeeld te willen neerzetten. Veranderingen te initiëren vanuit creativiteit, initiatief, verbinding en bezieling. Wat is de 'Plicht van de Leider’ naar het bedrijf, zichzelf en de toekomst? 

Thomas Benedict, onderzoekt deze vragen tijdens een wandeltocht in Schotland. Het land van schrijver, moraalfilosoof Adam Smith, de vader van de moderne economie. 

(regie: Rudolf Spoor; productie: Rob Vermaas)

Zoektocht naar Leiderschap

Ontmoet: Thomas Benedict
Zoektocht naar Leiderschap
Want to know more?