3 | Het zal mijn tijd wel duren

Thomas Benedict
We kunnen onze welvaart alleen behouden als we bereid zijn om behoorlijk vergaand te veranderen. Leiderschap gaat over het vormgeven van de toekomst. Op basis van ideeën die relevant zijn voor die toekomst. Leiders bevinden zich nu in het spanningsveld waarin technologische veranderingen van directe invloed zijn op de toekomst van onze organisaties. Thomas Benedict in gesprek met Herman Wijffels in de Zoektocht naar Leiderschap (3/5).
Play

“Door in angst vast te houden, creëer je eigenlijk je eigen nachtmerrie.”
Thomas Benedict

5 afleveringen

In deze serie voert Thomas Benedict (InContext) diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap. 

Hoe gaan leiders om met de druk om het bedrijf op koers te houden, maar ook een goed voorbeeld te willen neerzetten. Veranderingen te initiëren vanuit creativiteit, initiatief, verbinding en bezieling. Wat is de 'Plicht van de Leider’ naar het bedrijf, zichzelf en de toekomst? 

Thomas Benedict, onderzoekt deze vragen tijdens een wandeltocht in Schotland. Het land van schrijver, moraalfilosoof Adam Smith, de vader van de moderne economie. 

(regie: Rudolf Spoor; productie: Rob Vermaas)

Zoektocht naar Leiderschap

Ontmoet: Thomas Benedict
Zoektocht naar Leiderschap
Want to know more?