2 | Het bredere perspectief van leiders

Thomas Benedict
Welke bijdrage lever ik terwijl ik over deze wereld rondloop? Wat heb ik te bieden? Hoe kan ik van dienst en van betekenis zijn? Thomas Benedict in gesprek met Herman Wijffels in de Zoektocht naar Leiderschap (2/5).
Play

“Sommigen hebben daar bezwaar tegen, maar volgens mij is er helemaal niks tegen winst, integendeel. Als je veel toegevoegde waarde levert, dan is er veel te delen en dan maak je ook een mooie winst. Maar het is wel in die volgorde.”
Herman Wijffels

5 afleveringen

In deze serie voert Thomas Benedict (InContext) diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap. 

Hoe gaan leiders om met de druk om het bedrijf op koers te houden, maar ook een goed voorbeeld te willen neerzetten. Veranderingen te initiëren vanuit creativiteit, initiatief, verbinding en bezieling. Wat is de 'Plicht van de Leider’ naar het bedrijf, zichzelf en de toekomst? 

Thomas Benedict, onderzoekt deze vragen tijdens een wandeltocht in Schotland. Het land van schrijver, moraalfilosoof Adam Smith, de vader van de moderne economie. 

(regie: Rudolf Spoor; productie: Rob Vermaas)

Zoektocht naar Leiderschap

Ontmoet: Thomas Benedict
Zoektocht naar Leiderschap
Want to know more?