1 | Het reflectief vermogen

Thomas Benedict
Hoe zorgt leiderschap ervoor dat de bedrijven waar wij dagelijks als consument mee werken betrouwbaar zijn en onze trots waard zijn? Thomas Benedict in gesprek met Herman Wijffels in de Zoektocht naar Leiderschap (1/5).
Play

“We hebben de economische groei en winst in de bedrijfsleven als motor van economische groei in onze hele manier van opereren de plek van het doel gegeven. Het middel heeft de plek van het doel ingenomen."
Herman Wijffels 

5 afleveringen

In deze serie voert Thomas Benedict (InContext) diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap. 

Hoe gaan leiders om met de druk om het bedrijf op koers te houden, maar ook een goed voorbeeld te willen neerzetten. Veranderingen te initiëren vanuit creativiteit, initiatief, verbinding en bezieling. Wat is de 'Plicht van de Leider’ naar het bedrijf, zichzelf en de toekomst? 

Thomas Benedict, onderzoekt deze vragen tijdens een wandeltocht in Schotland. Het land van schrijver, moraalfilosoof Adam Smith, de vader van de moderne economie. 

(regie: Rudolf Spoor; productie: Rob Vermaas)

Zoektocht naar Leiderschap

Contact: Thomas Benedict
Zoektocht naar Leiderschap
Want to know more?