Insights

WIN DE ‘BATTLE FOR TALENT’ MET DEZE 5 TIPS

Femke van den Berg
Win de battle for talent dankzij jouw bedrijfscultuur

Elimineer de tien meest voorkomende fouten bij de executie van jouw strategie

Stanley Wylenzek
‘Hoe kan het dat onze strategie niet bijdraagt aan de groei die we voor ogen hebben? Sterker nog, we groeien wel maar niet op de plekken waar we onze organisatie op hebben ingericht.’

Internationale business simulaties: 3 punten voor maximale impact

Thijs Bosselaar
Eén van onze internationale klanten vroeg ons of het mogelijk is om de door ons ontwikkelde business simulatie voor hun hoofdvestiging in Europa ook in de VS, India, China en Japan uit te rollen.

Waarom een vrouwenquotum toch een goed idee is

Rosa Schuurmans
Een vrouwenquotum??? Ik voel mezelf in de weerstand schieten. Kom op zeg! Hoe lang hebben we al stemrecht? Kijk eens naar de hoeveelheid vrouwen die studeren in het hoger onderwijs! Hoezo quotum voor vrouwen aan de top?! Ik heb meer kwaliteiten dan vrouw-zijn en ik word juist daar liever op geselecteerd.

Adviserend verkopen. Geen voet tussen de deur maar het hart op de juiste plaats

Ik ben een slechte verkoper en mijn zaken gaan goed. Hoe meer ik in een gesprek 'verkoop', hoe zwakker ik sta. Dan gaat het fout. Ik verkoop mijzelf vooral aan mensen en bedrijven die mij kennen. Daar is voldoende vertrouwen en kennis van elkaar. Dit is het resultaat van een proces.

Laat mij maar ervaren hoe het er in de echte wereld aan toegaat

Femke van den Berg
Hoe zorgen we dat onze mensen optimaal leren? Dit is een belangrijke vraag die binnen veel organisaties relevant is.

Hoeveel calorieën verbrand jij?

Arnoud Franken
Als je geprobeerd hebt om je team te overtuigen om de organisatie een nieuwe richting op te sturen maar door passiviteit en terughoudendheid blijft alles op het oude spoor, dan denk ik dat je heel erg geïnteresseerd zult zijn in customised business simulations. Dit is de reden.

Serious gaming: een ervaring die je nooit vergeet

Karin Vrij
In elke managementtraining leer je dat je moet samenwerken, gezamenlijk een aanpak moet afspreken, deze moet nakomen en vooral, met elkaar communiceren. Rationeel weet iedereen dit en denkt iedereen dit ook vaak te doen. Door serious gaming leerde ik mijn ware ik kennen.

Verwacht het onverwachte

Arnoud Franken
Op 2 oktober 2017 kondigde de Britse luchtvaartmaatschappij Monarch Airlines aan dat het om uitstel van betaling had aangevraagd en annuleerde al zijn vluchten. Hierdoor strandden meer dan 110.000 reizigers in het buitenland en verliezen zo’n 2.000 mensen hun baan.

Aan de slag met acquisitie

Rosa Schuurmans
Mijn telefoon gaat. “Rosa, kun je even naar beneden komen? Thomas en Gert Jan willen even met je praten.” “Ja, natuurlijk. Ik kom eraan.” Zeg ik luchtig.

De impact van onze driedaagse ‘Agile Learning Experience’

Stanley Wylenzek
Als de organisatie waarvoor je werkt een nieuwe manier van werken introduceert, wordt dat lang niet door iedereen direct verwelkomd. Integendeel, de weerstand tegen verandering is van nature groot. Vooral als je niet weet wat het voordeel is van deze nieuwe manier van werken.

'Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst'

Thomas Benedict
Organisaties leiden in de eenentwintigste eeuw. Hoe doe je dat? "Hoe kunnen banken een nieuwe cultuur schapen waarin mensen weer trots zijn op de bank?" En natuurlijk: de vragen over de digitalisering.

Zoektocht naar Leiderschap

Thomas Benedict
Thomas Benedict (InContext) voert diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap.

Hoe ga je om met cultuurverschillen? Kijk naar de overeenkomsten

Jeroen van Berkom
"Zijn jullie programma’s wel effectief in een ander werelddeel? Onze cultuur is compleet anders dan die van jullie in Europa", vraagt een van mijn Chinese klanten. Ik knik. Het is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg voorgelegd.

Help, mijn ijsberg smelt niet!

Stijn Thiecke
Er zijn veel definities van leiderschap. Een van die definities is dat een leider in staat is om die vorm van leiderschap te kiezen waar de situatie op dat moment om vraagt. Dat geldt ook voor leiders in verandering.

Detox je organisatie en vind de flow, fun en productiviteit terug

Thomas Benedict
Als mensen lang aan het werk zijn, veel met elkaar samen werken en onderdeel zijn van een grotere organisatie, dan ligt een verborgen gevaar op de loer.

De unieke waarde van gaming in organisatieverandering

Thomas Benedict
Nu we steeds minder vaak en vooral minder lang op training gaan, blijven we zoeken naar leuke, effectieve en kostenvriendelijke wegen om mensen iets bij te brengen. De markten voor organisatieverandering en L&D zijn sterk trendgevoelig en om de zoveel tijd komt er weer eens iets nieuws voorbij.

Ontspan je vrouwelijk ego

Deze blog schrijf ik voor alle werkende vrouwen. Vrouwen die super zijn in hun vak maar dingen soms net iets handiger kunnen doen binnen de masculiene organisatie waarin zijn werken. Die soms een beetje doordraven in alles goed willen doen en wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

Change management: laat je helpen door voorlopers

Thomas Benedict
Voorlopers zijn een nauwelijks benutte bron voor wezenlijke positieve verandering in organisaties. Wie zijn het? Wat doen ze en hoe kunnen we ze de ruimte geven om hun goede werk in onze organisaties te brengen?