Leiderschapsontwikkeling

Als leiders ontwikkelen en groeien, zijn zij in staat om hun organisatie positief te beïnvloeden, ontwikkelen en veranderen. Ze gaan aan de slag met een nieuwe of aangescherpte visie en strategie, pakken kansen, voeren experimenten uit, ondersteunen de ontwikkeling van medewerkers en verbeteren processen. En dat is nog maar het begin. We zijn er van overtuigd dat de ontwikkeling van leiders en organisaties sterk met elkaar verbonden zijn. Goede betrokken leiders bouwen geweldige organisaties. InContext consultants zetten zich graag in voor het ontwerpen, ondersteunen en faciliteren van dit proces.

Nieuwsgierig hoe we leiders binnen jouw organisatie kunnen laten groeien? 

Laten we kennismaken

Waarde toevoegen voor de organisatie, haar medewerkers en de omgeving

De organisatie en haar context vormen samen de basis van elk leiderschapsprogramma dat we ontwikkelen. Dat betekent dat ieder leiderschapsprogramma specifiek ontworpen wordt als unieke ervaring om zoveel mogelijk waarde te creëren. Voor de deelnemers, maar ook voor de organisatie en haar medewerkers. Deelnemers worden voortdurend uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen en met hun ervaringen, feedback en vragen weer terug te komen. Op deze wijze wordt het programma waardevol, praktisch en relevant voor deelnemers, het start ook direct met het toevoegen van waarde voor de organisatie en haar medewerkers en heeft daarnaast een positieve invloed op de omgeving.

Boskalis logo
Interxion logo
ASML logo
Dockwise logo
PWC logo
Damen logo
Pon logo
Fugro logo
Philips logo
achmea logo
ING logo
Heerema logo
handen ineen

Onze aanpak

We ontwikkelen onze programma’s om positieve impact te hebben op deelnemers en hun omgeving. Dat kan betekenen dat we de nieuwste modellen, technieken of ideeën introduceren, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Soms hebben juist bestaande ideeën, processen en werkwijzen aandacht nodig. Het draait er om wat echt impact gaat hebben op het dagelijkse gedrag en de keuzes van deelnemers, waardoor duurzaam resultaat wordt bereikt.

Waarde leveren staat centraal voor InContext consultants

Onze consultants leveren geen standaardproduct. Door ieder traject met een open blik op te pakken is er ruimte voor het ontwikkelen van creatieve, adaptieve en interactieve programma’s waardoor deelnemers betrokken en geïnteresseerd blijven. Wij helpen ogen en harten te openen voor nieuwe werkwijzen.

Leermethoden: nadruk op actie

We geloven niet zozeer in “zenden” als primaire methode om mensen nieuwe dingen te leren. Daarom spelen video’s of lezingen een minder nadrukkelijke rol in leiderschapstrajecten van InContext. Onze programma’s bestaan vooral uit experimenten, praktische oefeningen en reflectie, zowel binnen het programma als op de werkvloer. Deze interactieve leermethoden zijn nooit willekeurig of standaard, maar gericht op waardevolle ervaringen en leerpunten die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

groep mensen die overlegd en lacht

Ons aanbod

Maatwerk programma’s

We ontwikkelen onze leiderschapsprogramma’s op maat. We werken daarbij nauw samen met opdrachtgevers om de inhoud en timing van het programma feilloos te laten aansluiten op thema’s en vraagstukken die spelen binnen de doelgroep en de context van de organisatie.

01

Bewezen aanpak

Door onze uitgebreide ervaring op uiteenlopende leiderschapsonderwerpen kunnen we gebruik maken van concepten die zich al bewezen hebben. Hiermee ondersteunen we de ontwikkeling van medewerkers die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière: van new-hires tot C-level executives.

02

Aanvullen van kennis en vaardigheden

Effectieve leiders zijn in staat zich aan te passen aan de context waarin zij werken en de daarbij behorende behoeftes van anderen. Het verder ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van zelfbewustzijn, persoonlijk leiderschap, effectief communiceren, feedback geven, beïnvloeden zonder macht en omgaan met weerstand en emoties zijn enkele onderwerpen waarmee we aan de slag kunnen gaan.

03

Instrumenten voor interventies

Onze generieke (online) tools bieden de mogelijkheid om in korte tijd veel te bereiken. Gebruik bijvoorbeeld TeamworkQT om vraagstukken en problemen binnen jouw team te herkennen en op te lossen of verbeter teamprestaties met LinkXs of Team Flow Index. Onze tools kunnen eenmalig als interventie worden ingezet of onderdeel zijn van een groter programma.

04

Aan de slag met leiderschapsontwikkeling?

Medewerker Jeroen

Contact:
Jeroen van Berkom

Mail mij via:
info@incontext.nl

Telefoon:
+31 35 628 68 48