Leiderschapsontwikkeling

Echte leiders vormen, dragen en delen visie. Zij voeden de ambitie binnen de hele organisatie. Ze ontwikkelen het inzicht dat nodig is voor doorwrochte beslissingen en zorgen dat allen in de organisatie zich deel voelen van een zinvol geheel.
Echte leiders vormen, dragen en delen visie. Zij voeden de ambitie binnen de hele organisatie. Ze ontwikkelen het inzicht dat nodig is voor doorwrochte beslissingen en zorgen dat allen in de organisatie zich deel voelen van een zinvol geheel.
Business critical leadership development

Elke leider moet leren, ontwikkelen, groeien – ook als dat ongemakkelijk voelt. Dat is niet alleen noodzakelijk om toekomstige uitdagingen succesvol aan te gaan, maar ook om anderen te tonen dat zelfontwikkeling nooit stopt. 

InContext is gespecialiseerd in maatwerk programma’s voor intensieve leiderschapsontwikkeling. Deze programma’s ontwikkelen we in nauwe samenwerking met u. 

We zijn specialisten op het gebied van ervaringsleren en bieden een set aan innovatieve methodes voor leiderschapsontwikkeling begeleid door gemotiveerde, inspirerende trainers. 

De benadering is persoonlijk, ondersteunend, zinvol én confronterend, waardoor wij mensen helpen om in alle onderdelen hun grenzen te verleggen. 

Strategische initiatieven versnellen

InContext benadert development programma’s als een manier om strategische initiatieven in uw organisatie te versnellen, gebruikmakend van de unieke bijdrage van elke medewerker. 

Een van de eerste vragen die u van ons mag verwachten is ‘Welke beweging moet dit development initiatief gaan versnellen?’ en ‘Hoe gaat deze doelgroep een verschil maken in de organisatie?’

Schermafbeelding-2018-06-19-om-12.04.15.png#asset:1593

De uitkomst van een development programma moet zichtbaar worden in de organisatie. Of er nu business cases worden opgelost, teams beter gaan functioneren, waarden worden voorgeleefd of mensen in staat zijn om grotere verantwoordelijkheden te dragen. 

Een development programma moet een ‘ripple' effect hebben in uw organisatie.

Wat kunt u verwachten?

01

Zorgvuldige analyse en maatwerk

Wat is de doelstelling voor het ontwikkelingsprogramma? Wat is het verband met de strategie? En met de dagelijkse praktijk? 

Uw leadership development programma’s krijgen een directe aansluiting op uw strategie en bedrijfsvoering. 

Wij ontwerpen deze programma’s samen met u op basis van de analyse van de context van uw organisatie, van de competenties en van het gedrag wat relevant is voor de actuele werksituatie. 

02

Effectieve blended learning

Blended learning is een compleet, integraal leersysteem dat gericht is op de behoeftes en wensen van de deelnemers. 

InContext ontwikkelt het programma in nauwe samenwerking met u en biedt het aan in een multimediale omgeving, gericht op maximale impact. Zo komt de juiste content, in het juiste format bij de juiste mensen. 

03

Meten van vooruitgang

We volgen en meten de ontwikkeling van het leiderschap gedurende langere tijd. We stellen doelen, beoordelen de resultaten en sturen waar nodig bij. 

We beoordelen de mate van gedragsverandering in relatie tot uw doelstellingen.

04

De essentie raken

Vaak is gedragsverandering nodig om tot effectief leiderschap te komen. Dat vereist aanpassing van de persoonlijke instelling. 

Dat kan mensen dwingen hun comfortzone te verlaten. Dat is zowel een uitdaging voor de deelnemers, als voor de trainers en mentoren. Maar een stevige uitdaging kan het gedrag in de gewenste richting bijsturen en daarmee de voorwaarden scheppen voor positief resultaat.

Lees verder over nieuw leiderschap.

De resultaten

Wij willen dat mensen vooruitgang boeken en hun comfortzone verlaten.

Ons doel is persoonlijk leiderschap. Door persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, creëren we ook flexibiliteit, zowel in veranderingsprocessen als bij mensen zelf. Dat stelt leidinggevenden in staat hun mensen met succes door toekomstige uitdagingen te loodsen.

De experts van InContext versterken de skills op het gebied van communicatie, problemen oplossen en beïnvloeden. En wij streven naar het in stand houden van een actief netwerk wanneer de deelnemers het programma hebben afgerond.

Hun nuchtere manier van werken sluit goed aan bij onze mensen en leidt tot het noodzakelijke inzicht

Selma de Ridder - Global Talent Manager Damen Shipyards

Leiderschap ontwikkelen?

Contact: Jeroen van Berkom
Leiderschap ontwikkelen?
Want to know more?