Change en transformatie
kickstarters

Doorbreek de blokkade tussen denken en doen

Een transformatie van de grond krijgen als organisatie is ontzettend lastig. Je hebt goed nagedacht over wat je wilt bereiken en scenario’s en plannen geschetst hoe je het gaat aanpakken.

Je hebt een presentatie gegeven aan de board, jouw stakeholders en een aantal collega’s en begint vol goede moed aan het inzetten van de verandering binnen jouw organisatie. Check. Wanneer collega’s echter niet mee gaan in de verandering kunnen ze, bedoeld of niet, hun hakken in het zand zetten.

Meer

Een aantal van onze formats:

De Change Missie (2 Dagen):

concrete visie & strategie, uitkomsten, rol van de leiders, het veranderverhaal, de reis voor verandering en een concrete ambitieuze uitdaging voor de organisatie.

Realiseer je Strategie (2 dagen):

Vorm, communiceer en realiseer jouw strategie (inclusief de OD-scan) en bespreek waar jullie als organisatie verder kunnen blijven leren en verbeteren.

Change Design Sprint (5 Dagen):

Concrete, werkende en gevalideerde oplossingen voor de blokkades in jouw organisatie. Simpel, snel, gaaf en het geeft veel energie

Change Hotspot (3+ Maanden)

Experimenteer, test, leer en ga viraal. Een kleine groep experts zorgt voor radicale doorbraken. Die later verder de organisatie besmetten, omdat mensen onderdeel willen gaan uitmaken van de verandering

Change Kickstarters

De Change Missie (2 dagen)

De visie, het veranderverhaal, de reis voor verandering en concrete ambitieuze uitdaging

Verandering wordt regelmatig gestart zonder duidelijke context, visie & richting en concrete uitdaging die wordt vastgepakt. Op deze manier frustreer je de organisatie. Zolang het niet duidelijk is waarom je moet veranderen, wat er gevraagd wordt en hoe mensen een bijdrage kunnen leveren, komt er geen goede energie los om te veranderen. We bouwen samen met jou een concreet transformatie missie bord om dit aan te pakken.

Directie/MT en change experts

concreet de pijnpunten aanpakken, visie neerzetten, rol leiders bepalen, transitieteam bepalen, uitdaging voor de organisatie bepalen, doelstelling en resultaat voor komende periode (6 – 18 maanden)

energie, opdracht en duidelijke lancering van de verandering

Realiseer je Strategie (2 dagen)

Vorm, communiceer en realiseer jouw strategie (inclusief de OD-scan)

Strategie belandt regelmatig in de prullenbak. Hoe kan dit? Dit komt vaak door de manier hoe het wordt neergezet. Vergeet niet dat jouw mensen de strategie moeten omarmen om het te realiseren. Zes elementen vormen samen de sleutel tot een succesvolle strategie realisatie: Open up, Focus, Design, Inspire, Embrace en Empower. Weten hoe jij scoort op deze elementen? Doe de OD-Scan.

Directie/MT, strategie en change experts

bepalen welk element ons in de weg staat om onze strategie te realiseren, concrete spiegel en echte gesprekken tussen de directie/MT-leden Waar moeten we beter en hoe verhogen we onze meetlat?

reset van het leiderschapsteam, een gedragen strategie en concrete (jaar)plannen per afdeling.

Change Design Sprint (5 dagen)

Concrete, werkende en gevalideerde oplossingen voor de blokkades in jouw organisatie.

Verandering wordt regelmatig gestart zonder duidelijke context, visie & richting en concrete uitdaging die wordt vastgepakt. Op deze manier frustreer je de organisatie. Zolang het niet duidelijk is waarom je moet veranderen, wat er gevraagd wordt en hoe mensen een bijdrage kunnen leveren, komt er geen goede energie los om te veranderen. We bouwen samen met jou een concreet transformatie missie bord om dit aan te pakken.

team van experts van verschillende disciplines, senior stakeholders en 5 klanten

een concreet probleem oplossen (b.v. nieuwe propositie, product of organisatieontwerp)

van geen idee naar een te lanceren prototype in jouw organisatie en eventueel zelfs buiten jouw organisatie

Change Hotspot (+3 maanden)

Experimenteer, test, leer en ga viraal. Een kleine groep experts zorgt voor radicale doorbraken.

In de Change Hotspot gaan geselecteerde teams aan de slag om te experimenteren met verandering. Om een ambitieuze missie aan te pakken zorg je voor het optimale experimentteam en omstandigheden. Geef ze de vrijheid en ondersteuning om nieuwe creatieve oplossingen te bedenken, te testen en te valideren zodat de organisatie versneld leert hoe te veranderen. Dit team wil veranderen, is creatief, bestaat uit verschillende expertises, enthousiasmeert en is veerkrachtig. De Change Hotspot vergroot het lerende vermogen. Het team gaat meer doen (minder denken) en leren van feedback.

geselecteerde experimentteamleden & business stakeholders

radicale doorbraken en nieuwe inzichten genereren op plekken en dossiers waar duidelijk verandering nodig is

werkende oplossingen voor huidige problemen en ambassadeurs die de verandering mobiliseren in jouw organisatie

Klaar voor de volgende stap?

Laat uw gegevens achter en ontvang onze Change Kickstarters Toolbox. We nemen contact met u op.

Change Mission
Realize your Strategy
Design Sprint
Change Hotspot

Meer weten over Change Kickstarters of eens uitproberen?

Contact:
Stanley Wylenzek

Email:
swylenzek@incontext.nl

Telefoon:
+31 35 628 68 48