Blogs

Veranderen zonder weerstand 

Thomas Benedict 

Bij de start van een veranderingstraject krijgen we vaak de vraag “Hoe kan ik veranderen zonder weerstand?”. Onze eerste wedervraag is dan waarom iemand daar überhaupt naar streeft.

service

Waarom organisatieontwikkeling een moderne aanpak nodig heeft

Arnoud Franken

Veel organisaties bevinden zich tegenwoordig in een onbekende, complexe, snel veranderende en onzekere wereld. Om relevant en succesvol te blijven, is het belangrijk dat organisaties voortdurend leren, zich aanpassen aan en reageren op nieuwe kansen en onverwachte uitdagingen.

Meer

Teams leiden in een onbekende toekomst

Arnoud Franken

De onzekerheid waarmee teams vandaag de dag te maken hebben, kunnen een vecht- of vluchtreactie veroorzaken die de voortgang tot stilstand brengt. Hoe kan je de weerstand tegen het onbekende overwinnen?

service

Onderhoud voor virtuele teams

THOMAS BENEDICT

Virtueel samenwerken brengt risico’s met zich mee. Wat helpt jouw team om onder de huidige omstandigheden in verbinding te blijven en samen succesvol te zijn?

Meer

Denken in mogelijkheden

Thomas Benedict

Lijkt door het coronavirus alles binnen jouw organisatie stil te liggen? Dat hoeft niet! Dit is hét moment om nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken!

man die nadenkt en schrijft op papier
service

7 goede redenen om games en simulaties te gebruiken

THOMAS BENEDICT

Enig idee waarom games en simulaties zulke geweldige business-tools zijn?

Meer

Win de ‘Battle for talent’ met deze 5 tips

Femke van den Berg

Onderzoek wijst uit dat werknemers niet langer zoeken naar banen met een hoog salaris. Zij willen liever werken voor organisaties die sociale of maatschappelijke impact maken. Dit onderstreept het belang van het hebben van een duidelijke missie, visie en kernwaarden. Bovenal benadrukt dit de behoefte aan een sterke bedrijfscultuur.

service
service

Waarom een vrouwenquotum toch een goed idee is

Rosa Schuurmans

Een vrouwenquotum??? Ik voel mezelf in de weerstand schieten. Kom op zeg! Hoe lang hebben we al stemrecht? Kijk eens naar de hoeveelheid vrouwen die studeren in het hoger onderwijs! Hoezo quotum voor vrouwen aan de top?! Ik heb meer kwaliteiten dan vrouw-zijn en ik word juist daar liever op geselecteerd.

Meer

Internationale business simulaties: 3 punten voor maximale impact

Thijs Bosselaar

Eén van onze internationale klanten vroeg ons of het mogelijk is om de door ons ontwikkelde business simulatie voor hun hoofdvestiging in Europa ook in de VS, India, China en Japan uit te rollen.

Meer

service
service

Laat mij maar ervaren hoe het er in de echte wereld aan toegaat

Femke van den Berg

Hoe zorgen we dat onze mensen optimaal leren? Dit is een belangrijke vraag die binnen veel organisaties relevant is.

Meer

Change management: laat je helpen door voorlopers

Thomas Benedict

Voorlopers zijn een nauwelijks benutte bron voor wezenlijke positieve verandering in organisaties. Wie zijn het? Wat doen ze en hoe kunnen we ze de ruimte geven om hun goede werk in onze organisaties te brengen?

Meer

service
service

Serious gaming: een ervaring die je nooit vergeet

Karin Vrij

 In elke managementtraining leer je dat je moet samenwerken, gezamenlijk een aanpak moet afspreken, deze moet nakomen en vooral, met elkaar communiceren. Rationeel weet iedereen dit en denkt iedereen dit ook vaak te doen. Door serious gaming leerde ik mijn ware ik kennen.

Meer

Hoeveel calorieën verbrand jij?

Arnoud Franken

Als je geprobeerd hebt om je team te overtuigen om de organisatie een nieuwe richting op te sturen maar door passiviteit en terughoudendheid blijft alles op het oude spoor, dan denk ik dat je heel erg geïnteresseerd zult zijn in customised business simulations. Dit is de reden.

Meer

service
service

‘Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst’

Thomas Benedict

Organisaties leiden in de eenentwintigste eeuw. Hoe doe je dat? “Hoe kunnen banken een nieuwe cultuur schapen waarin mensen weer trots zijn op de bank?” En natuurlijk: de vragen over de digitalisering.

Meer

Verwacht het onverwachte

ARNOUD FRANKEN

Op 2 oktober 2017 kondigde de Britse luchtvaartmaatschappij Monarch Airlines aan dat het om uitstel van betaling had aangevraagd en annuleerde al zijn vluchten. Hierdoor strandden meer dan 110.000 reizigers in het buitenland en verliezen zo’n 2.000 mensen hun baan.

Meer

service
service

Hoe ga je om met cultuurverschillen? Kijk naar de overeenkomsten

Jeroen van Berkom

“Zijn jullie programma’s wel effectief in een ander werelddeel? Onze cultuur is compleet anders dan die van jullie in Europa”, vraagt een van mijn Chinese klanten. Ik knik. Het is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg voorgelegd.

Meer

Zoektocht naar Leiderschap

Thomas Benedict

Thomas Benedict (InContext) voert diepgaande gesprekken met hoogleraar en econoom Herman Wijffels over de ontwikkeling van leiders, de dilemma’s, inspiratie en levenslessen, maar bovenal over de visie op goed leiderschap.

Meer

service
service

Detox je organisatie en vind de flow, fun en productiviteit terug

Thomas Benedict

Als mensen lang aan het werk zijn, veel met elkaar samen werken en onderdeel zijn van een grotere organisatie, dan ligt een verborgen gevaar op de loer.

Meer

Help, mijn ijsberg smelt niet!

Stijn Thiecke

Er zijn veel definities van leiderschap. Een van die definities is dat een leider in staat is om die vorm van leiderschap te kiezen waar de situatie op dat moment om vraagt. Dat geldt ook voor leiders in verandering.

Meer

service
service

Ontspan je vrouwelijk ego

Petra van Tol

Deze blog schrijf ik voor alle werkende vrouwen. Vrouwen die super zijn in hun vak maar dingen soms net iets handiger kunnen doen binnen de masculiene organisatie waarin zijn werken. Die soms een beetje doordraven in alles goed willen doen en wel wat ontspanning kunnen gebruiken.

Meer

De unieke waarde van gaming in organisatieverandering

Thomas Benedict

Nu we steeds minder vaak en vooral minder lang op training gaan, blijven we zoeken naar leuke, effectieve en kostenvriendelijke wegen om mensen iets bij te brengen.

Meer

service
service

De impact van onze driedaagse ‘Agile Learning Experience’

Stanley Wylenzek

Als de organisatie waarvoor je werkt een nieuwe manier van werken introduceert, wordt dat lang niet door iedereen direct verwelkomd. Integendeel, de weerstand tegen verandering is van nature groot. Vooral als je niet weet wat het voordeel is van deze nieuwe manier van werken.

Meer