Agile Werken - Boost uw Effectiviteit

Een Agile feedbackcultuur vergroot uw lerend vermogen

Successen van bedrijven als Google, Netflix, Zappos, Spotify en ING maken Agile werken nog aantrekkelijker en relevanter voor organisaties om nieuwe manieren van werken en leiderschap te verkennen. De bedrijven die op een Agile of Agile Scrum manier zijn georganiseerd staan stuk voor stuk bekend om hun klant- en doelgerichtheid, innovatie, effectievere samenwerkings- en feedback cultuur en meer gemotiveerde medewerkers.

Agile Werken

InContext begeleidt organisaties bij het zetten van hun koers en in hun transformatie naar de Agile werkwijze. Wat kan Agile werken voor u betekenen, wat is het en welke methode kunt u hebt beste invoeren, hoe te starten, hoe op te schalen en hoe coacht u uw medewerkers en leiders in uw verandering.

Korte feedback-loops stellen u in staat uw producten, diensten, houding en gedrag snel aan te passen. Door uw lerend vermogen verhoogt u uw productiviteit, creativiteit en motivatie in uw organisatie. De time-to-market wordt korter en u kunt zich sneller aanpassen aan noodzakelijke veranderingen die worden ingegeven uit uw omgeving

Wat kunt u van ons verwachten?

InContext helpt u in uw Agile transformatie door de creativiteit, expertise, ambitie en veerkracht van uw mensen te katalyseren. Wij helpen u te veranderen door de blokkades en heilige huisjes te doorbreken in uw werkwijze, leiderschap en mindset.

Onze aanpak bij de invoering van de Agile werken is dan ook gericht op het veranderen van de mindset en beïnvloeden van de cultuur, bepalen van één Agile taal, te experimenteren met verschillende Agile werkwijzen waar dat past (Agile Scrum, Kanban, Design Sprints), geeft advies over hoe uw organisatie model adaptief te maken, teams te coachen in een groei model, zodat u daadwerkelijk het nut ervaart en radicale doorbraken kan realiseren.

Wij faciliteren u in uw transformatie

01

Agile mindset & cultuurverandering

Het minst tastbare onderdeel van de Agile transformatie is het veranderen van de mindset en cultuur. Uw vermogen om deze mindset en het gedrag van medewerkers en leiders te veranderen is van doorslaggevend belang voor het slagen van een Agile transformatie. Bent u er klaar voor om de mindset, het gedrag en daarmee uw cultuur te veranderen?

InContext ondersteunt u in het veranderproces naar een Agile mindset en cultuur. Wij richten ons op duidelijke verwachtingen en afspraken door visie door te vertalen naar concrete doelstellingen in teams en we stellen werkwaardes en gedragscode op, zodat u en uw mensen een duidelijke richting hebben en hoe ze zich effectief kunnen gedragen. Daarnaast helpen u bij het bepalen van uw koers en richting, met het ontwikkelen van leiders en bij het introduceren van een feedbackcultuur en concreet en incrementeel te verbeteren

02

Agile transformatie

Weet u al waarom u Agile in wilt voeren en wat u er mee bereikt? En weet u aan welke elementen u eerst gaat draaien?

InContext helpt u bij de inrichting van uw organisatie en transformatie pad er naar toe. Aan de hand van een simpele transformatie scan bespreken we de aspecten waar u aan kan en wilt draaien in uw Agile transformatie. De elementen waar u aan kunt draaien zijn: hoger doel en succes indicatoren, responsieve structuur en mandaat in de frontlinie, actieve beïnvloeding, verbindende reflectieve cultuur, transparante communicatie, leiders en geen directieve managers, focus op expertise en persoonlijke ontwikkeling, gedrevenheid en betekenisvolle beloning.

03

Agile werkwijze

Bepaal door te experimenteren welke werkwijze u in wilt zetten. Er is volop keuze. Hoog-over kunt u kiezen tussen Agile Scrum (bij concrete opbreekbare producten en diensten) en Kanban of Holocratie (bij meer operatie-gedreven afdelingen) voor full-time Agile teams en op plekken waar u een ambitieuze “kortlopende” opdracht (part-time) wilt vervullen zijn Design Sprints een uitkomst. U kunt volledig volgens het Agile Manifesto werken maar voor uw organisatie passende Agile methoden zijn ook op maat te maken.

Wij kunnen u helpen bij:

 • Ervaren wat het is om met de Agile methodologie te werken
 • Team kickoffs en specifieke rol training: Agile Coach, Product Owner, of Chapter/Cluster leads, Tribe Lead,
 • Directie coaching
 • Het starten van uw experiment teams
 • Begeleiden van afdelingen / Tribes en helpen met uw Obeya en marktplaats
 • Het ontwikkelen van een Agile toolkit en opleiden van interne Agile Coaches

Bekijk onze Agile case met ING

Pragmatische coaching

InContext coacht de change en Agile experts, multidisciplinaire teams en uw leidinggevenden op een aantal indicatoren: kwaliteit, doelgerichtheid, snelheid, motivatie, lef en feedback en samenwerking. Wat pakken we samen met u aan?

De Agile experts en multidisciplinaire teams leveren autonoom maximale toegevoegde waarde door zich eigenaar te tonen.

 • Kwaliteit: leer van uw fouten en denk na over wat en hoe u kunt verbeteren.
 • Doelgericht: begrijp hoe u waarde creëert en hoe u eigenaarschap toont.
 • Snelheid: lever continu en incrementele waarde en adopteer klantfeedback en wordt een team speler.
 • Motivatie: sta open voor creativiteit, team spirit en zie u team teamleden.
 • Lef en feedback: experimenteer, faal, leer en verbeter. Bouw vertrouwen om productieve conflicten te kunnen hebben, stel vragen en deel kennis.
 • Samenwerking: verbeteren door werkafspraken, pas tools toe en gebruik ceremonies om de relaties te optimaliseren.

Agile Leidinggevenden zijn consequent en zorgen voor afstemming in de organisatie door het bouwen van veiligheid, hoger doel en richting.

 • Kwaliteit: wees een rolmodel, ga met de beweging mee, pas aan waar nodig en wees assertief.
 • Doelgericht: toon de honger naar verandering, geef de richting aan en geef de kaders waarbinnen u werkt.
 • Snelheid: vraag naar blokkades/issues. Verwijder deze en stel prioriteiten. Delegeer besluitvorming naar de plek waar het werk echt gebeurt.
 • Fun: maak ruimte voor inspiratie en voorzie ruimte voor “vrije tijd” om te groeien (b.v. een hackathon of innovatie sessie). Geef adem ruimte om te reflecteren en te experimenteren.
 • Lef en feedback: vraag om feedback en pak zichtbaar door, stel vragen en geef steun bij moeilijke momenten, straal vertrouwen uit vooral wanneer het erop aankomt.
 • Samenwerking: vindt andere leiders om van te leren en coach elkaar hoe om te gaan met (klant) feedback.

Ontdek en experimenteer met Agile werken

Contact: Stanley Wylenzek
Ontdek en experimenteer met Agile werken
Want to know more?